Pallati i Rumines

Artet shkencat Histori

Duke strehuar dy muze dhe një bibliotekë, një vend studimi, kalimi, konferenca dhe takime, Palais de Rumine është një element thelbësor në jetën e popullit të Lozanës.

I ndërtuar ndërmjet viteve 1891 dhe 1906 në Place de la Riponne, Palais de Rumine ia detyron ekzistencën e tij amanetit të një donatori bujar, trashëgimtarit të një familjeje me fisnikëri të lartë ruse, Gabriel de Rumine. Ai strehon muzetë kantonale të arkeologjisë dhe historisë, gjeologjisë, zoologjisë si dhe bibliotekën kantonale dhe universitare.

Organizohen rregullisht evente të përbashkëta për disa institucione të Pallatit - ekspozita, evente, konferenca etj.

Aktualisht