Muzeu Romak Lozanë-Vidy

Artet Histori

Një hedhje guri nga liqeni, në mjedisin e gjelbër të një kopshti të stilit mesdhetar, muzeu romak strehon mbetjet e një rezidence të pasur antike dhe paraqet, në ekspozitën e tij të përhershme, gjetjet arkeologjike të zbuluara në sitin Lousonna .

Çdo vit, ekspozitat e përkohshme ofrojnë një vështrim të rinovuar dhe ndonjëherë të çuditshëm në arkeologjinë dhe të kaluarën, romake apo jo.

Udhëtimet me guidë, punëtoritë për klasa dhe ngjarje ndihmojnë gjithashtu për të rikthyer në jetë Antikitetin, duke ofruar udhëtim në kohë.

Pak hapa larg muzeut, më në fund, shëtitja arkeologjike ofron një plotësim ideal të vizitës së muzeut për ata që dëshirojnë të zbulojnë rrënojat e qendrës së qytetit antik, forumit.

Aktualisht