Muzeu Historik i Lozanës

Histori

Muzeu historik DHE muzeu i qytetit, MHL – i rinovuar plotësisht në 2018, në vitin e 100 vjetorit të tij – është vendi ideal për të zbuluar evolucionin e Lozanës.

I vendosur në ish-Pallatin e Peshkopit, misioni i MHL është të mbledhë, konservojë, dokumentojë dhe nxjerrë në pah dëshmitarët e historisë së Lozanës. Si e tillë, ajo menaxhon më shumë se një milion vepra dhe objekte, të ndara në tre departamente.

Nga kampi i parë galo-romak në kampusin e EPFL, nga fabrikë lëkurësh të Flonit në korridoret e CHUV, nga kalatat e Ouchy në Colline de la Cité, nga Reformimi te Revolucioni, Lozana ka ndryshuar gjatë shekujve në qytete të shumta dhe magjepsëse. Muzeu Historik i Lozanës ju fton të takoni njerëzit e Lozanës që kanë formuar këtë qendër kulturore dhe ekonomike për më shumë se dy mijëvjeçarë, për të eksploruar botën e tyre dhe për të zbuluar objektet që kanë shënuar jetën e tyre të përditshme deri më tani.

Aktualisht