Muzeu Botanik Kantonal dhe Kopshtet

Artet shkencat

Departamenti i Botanikës i Muzeut Kantonal të Shkencave të Natyrës prezanton ekspozita shkencore dhe artistike. Ajo ofron seminare zbulimi për të rinjtë dhe turne me guidë për të gjithë.

Gjithashtu merr pjesë në programe për mbrojtjen e bimëve të rralla dhe të rrezikuara duke kultivuar disa prej tyre.

Kopshti Botanik Kantonal Vaudois zë 1.7 hektarë në jug-lindje të Place de Milan, një dhjetë minuta në këmbë nga stacioni CFF dhe në afërsi të transportit publik. Ky muze i gjallë është shtëpia e rreth 4000 specieve bimore. I zbukuruar me pellgje, ai përfshin shumë kopshte shkëmbore me bimë alpine nga të gjitha kontinentet, një arboretum dhe një koleksion shumë të pasur bimësh mishngrënëse. Disa qindra bimë medicinale prezantohen në një kopsht të renditur sipas sistemeve, në një portokalli dhe në një serë tropikale.

Projektuar nga arkitekti Alphonse Laverrière dhe botanisti Florian Cosandey, Kopshti Botanik aktual u përurua më 1 qershor 1946. Ai është përfshirë në inventarin zviceran të kopshteve historike me rëndësi kombëtare.

I instaluar në këtë ishull gjelbërimi, Muzeu Botanik Kantonal mban koleksione të ndryshme duke përfshirë një herbarium me një milion mostra, herbariume të pikturuara dhe një bibliotekë të specializuar në biologjinë e bimëve (35,000 libra).

Koleksionet e muzeut dhe biblioteka janë të hapura gjatë gjithë vitit me takim.

Aktualisht