mudac - Muzeu Kantonal i Dizajnit dhe Arteve Bashkëkohore të Aplikuara

Artet

Mudac - muzeu kantonal i dizajnit dhe arteve bashkëkohore të aplikuara - është i vetmi institucion në Zvicrën frëngjisht-folëse i dedikuar tërësisht dizajnit.

Muzeu ka një koleksion të dizajnit, artit bashkëkohor të qelqit, bizhuterive bashkëkohore, arteve grafike dhe qeramikës. Programimi i tij lejon zbulimin e stilistëve dhe artistëve gjatë ekspozitave monografike dhe shtrihet në ekspozita që pyesin publikun mbi temat e shoqërisë bashkëkohore. Që nga krijimi i tij, mudac ka promovuar transdisiplinaritetin dhe dinamikën e shkëmbimeve me disiplina të tjera. Hapësira e re muzeale brenda Platformës 10 strehon mudac dhe Photo Elysée.

Datat dhe programi për të ndjekur në mudac.ch

Aktualisht

Së shpejti