Muzeu Kantonal i Zoologjisë

Kinema shkencat

Që nga 1 janari 2023, muzetë kantonale të botanikës, gjeologjisë dhe zoologjisë janë bashkuar dhe janë bërë Muzeu Kantonal i Shkencave të Natyrës. I krijuar në 1818, Departamenti i Zoologjisë prezanton kafshë nga e gjithë bota.

I vendosur në katin e 5-të të Palais de Rumine, departamenti i zoologjisë ka ruajtur një muzeografi të shekullit të 19-të apo edhe të shekullit të 18-të. Ekspozita e përhershme ka një bukuri të modës së vjetër, veçanërisht dhoma e anatomisë krahasuese me rreshtat e kavanozëve, skeleteve dhe përbindëshave me dy koka.

Në galeri ju presin pjesë mbresëlënëse, si tigri, moja apo ariu polar. Me 5m89, peshkaqeni i bardhë është ekzemplari më i madh i natyralizuar në botë. Gjithashtu prezantohen rregullisht ekspozita të përkohshme, si dhe animacione të ndryshme .

Aktualisht