Muzeu Gjeologjik Kantonal

shkencat

Thjesht magjepsëse!

Që nga viti 1818, trashëgimia e Vaudois ka marrë një formë të pazakontë në Muzeun Gjeologjik Kantonal: nuk është vetëm një çështje e trashëgimisë historike përmes shkrimeve dhe vëzhgimeve të gjeologëve të shquar të Vaudois, por edhe e një trashëgimie shumë përpara "njerëzit". Në të vërtetë, këtu ruhen dhe studiohen shkëmbinj sedimentarë dhe mbetje organike fosile disa mijëra ose miliona vjeçare: mamuthët, dinosaurët, peshkaqenë, breshkat, guaska, palma apo edhe minerale: kristale, gurë të çmuar, xehe dhe meteorite që janë rezultat i gjigantëve. proceset dhe ndryshimet që kanë ndikuar në sistemin tonë diellor që nga formimi i tij 4.6 miliardë vjet më parë. Këto mrekulli mund të shihen në sallat e ekspozitës së Muzeut në Palais de Rumine.

Turne me guidë, punëtori për fëmijë, kinema shkencore, takime me shkencëtarë e pasurojnë më tej ofertën tonë.