Muzeu Kantonal i Arkeologjisë dhe Historisë

shkencat Histori

Një vizitë thelbësore për të zbuluar 15,000 vjet histori në kantonin e Vaud. MCAH është vendosur që nga viti 1908 në Palais de Rumine, në zemër të Lozanës. Hyrja falas

Muzeu dëshmon për aktivitetin intensiv të arkeologëve të shekullit të 19 -të. Shumëfishimi i gërmimeve që nga fillimi i viteve 1970 i pasuron vazhdimisht rezervatet e Muzeut, të cilat janë plot me dëshmitarë të të gjitha periudhave, nga parahistoria deri në kohët moderne, të ardhur nga nëntoka apo nga monumentet e kantonit Vaud.

E njohur shpesh vetëm nga aktiviteti i saj publik, MCAH siguron si prioritet ruajtjen, restaurimin, inventarizimin dhe studimin afatgjatë të produktit të gërmimeve arkeologjike në kantonin Vaud, përpara zhvillimit të tij.

Koleksionet historike përbëhen nga sende të fituara nëpërmjet donacioneve, trashëgimisë ose blerjeve. Ato përfshijnë një shumëllojshmëri të gjerë të objekteve të artit të aplikuar me cilësi të mirë.

Koleksionet etnografike, egjiptiane dhe greko-romake të MCAH u mblodhën kryesisht gjatë shekullit të 19-të. Për momentin nuk janë paraqitur në ekspozitën e përhershme të muzeut.

Në vitin 2019, koleksionet e monedhave dhe medaljeve të shtetit të Vaud-it u integruan në MCAH, pasi menaxhoheshin nga Kabineti i Medaljeve, më pas Muzeu Monetar Kantonal.

Aktualisht