Muzeu Olimpik

Artet Arkitekturë Histori

Të jetosh një histori është ta ndash atë. Dëshironi të rijetoni momentet e shkëlqyera olimpike? Për të vibruar me kampionët? Për të zbuluar gjeniun krijues të qyteteve pritëse?

Bota e Lojërave, në të gjitha dimensionet e saj, hapet para jush. 3,000 m 2 hapësirë ekspozite, më shumë se 1,500 objekte dhe 150 ekrane ju japin një përvojë unike. Udhëtimi i vizitorit fillon në park, i mbushur me skulptura në homazh ndaj botës së sportit. Ai vazhdon në ekspozitën e përhershme, të shtrirë në 3 nivele të cilat rishikojnë secilin nga dimensionet e olimpizmit.

Bota Olimpike (niveli 1)

Si lindën Lojërat Olimpike? Si u bënë ato një ngjarje planetare? Kaloni nëpër të gjitha etapat e kësaj historie mijëvjeçare, deri në festimet e mëdha të kohës sonë, të cilat projektojnë një qytet në rangun e kryeqytetit botëror të sportit dhe krijimtarisë.

Lojërat Olimpike (niveli 0)

Cili është evolucioni i garave sportive? Cilat janë risitë teknike që modifikojnë praktikën e disiplinave olimpike? Objektet, imazhet dhe historitë e kampionëve të mëdhenj ju tregojnë për këto metamorfoza. Përjetoni dinamikën e Lojërave falë veçanërisht një spektakli audiovizual madhështor dhe unik.

Shpirti Olimpik (niveli -1)

Jetoni frymën olimpike me atletët! Bota olimpike pasqyron një filozofi jete, të përcjellë nga atletët para, gjatë dhe pas Lojërave. Hyni në zemër të fshatit olimpik dhe matni veten ndaj kërkimit të tyre për përsosmëri. Zbuloni gjendjen e tyre shpirtërore përmes dialogëve ndërveprues dhe përjetoni Olimpizmin në veprim!

Ekspozita të përkohshme

Si i shihni lojërat? Çdo edicion ka risitë dhe estetikën e tij Ekspozitat e përkohshme shprehin diversitetin e plotë të Lojërave dhe rrisin njohuritë tuaja. Të shoqëruar nga ngjarje të shumta kulturore, ato hapin dyer të reja për t'i përjetuar më ndryshe Lojërat.

Aktualisht