Fondacioni Hermitage

Artet

E vendosur në një rezidencë të shekullit të 19-të të rrethuar nga një park i mrekullueshëm, Fondacioni de l'Hermitage paraqet ekspozita të përkohshme kushtuar arteve të bukura, nga Rilindja deri në ditët e sotme.

Ekspozitat

Fondacioni de l'Hermitage paraqet dy deri në tre ekspozita të përkohshme të mëdha në vit. I kushtuar kryesisht pikturës së shekullit të 19-të dhe të 20-të, programi sillet rreth tre akseve: ekspozita monografike ( Bonnard , Caillebotte , Giacometti , Hopper , Magritte , Miró , Monet , etj.), ekspozita tematike ( Impresionizmi në koleksionet e sëmundjeve frëngjisht-folëse , Point , Futurizëm , impresionizëm amerikan , pikturë skandinave , dritare , pastel , hije ...), dhe ekspozita që paraqesin koleksione të mëdha publike ose private (muzetë e Athinës, Barcelonës, Lionit, Frankfurtit... Koleksionet Barbier- Mueller, Bonna, Bührle, Hahnloser, Planque...).

Koleksioni

Koleksioni Hermitage bashkon më shumë se 600 vepra, të ekspozuara herë pas here.

Korniza

I vendosur në një rezidencë të bukur të shekullit të 19-të, muzeu është i rrethuar nga një park i madh me pemë madhështore, duke ofruar një pamje unike të katedrales dhe liqenit. Ferma ngjitur me muzeun strehon hapësira të ndryshme ku organizohen aktivitetet e planifikuara rreth ekspozitave: punëtoria, auditori ku organizohen konferenca, seminare dhe koncerte, si dhe restoranti L'Esquisse .