Archizoom

Arkitekturë

Platformë shkëmbimi për ekspozita dhe konferenca mbi arkitekturën në EPFL, e hapur për të gjithë audiencat.

Archizoom, për të zbutur më mirë hapësirën.

Qytetari ruan një marrëdhënie komplekse dhe të paqartë me arkitekturën: klient, derr gini, spektator, ligjvënës, kritikues etj. Një marrëdhënie emocionale, e përjetuar në baza ditore dhe megjithatë shpesh e formuluar keq, rrallëherë kuptimplotë. Hapësira Archizoom, në kampusin EPFL, angazhon një dialog midis profesionit, publikut dhe studentëve.

Arkitektura ishte një nga disiplinat e para që krijoi një rrjet global, një fenomen i përforcuar nga mbulimi i saj mediatik në dekadat e fundit. Duke pasur parasysh cilësitë e saj të prekshme dhe natyrën thelbësisht transdisiplinore të profesionit, arkitektura synon një publik të larmishëm.

Si një mjet komunikimi për arkitekturën, planifikimin urban, ndërtimin dhe mjedisin, Archizoom katalizon hapjen e mësimdhënies dhe kërkimit. Me cilësi shumë të lartë, ekspozitat dhe konferencat e Archizoom janë të animuara nga një frymë kurioziteti, eksperimentimi dhe diskutimi të gjallë.