Sarah Margnetti. Supportive Structures (Prix culturel Manor Vaud 2022)

30.09.2022 - 23.04.2023

Musée cantonal des beaux-arts de Lausanne
Vue d'exposition Etienne Malapert MCBA, Etienne Malapert
Vue d'exposition Etienne Malapert MCBA, Etienne Malapert

Për ekspozitën e saj personale në Espace Projet, Sarah Margnetti shfaq një përzgjedhje të gjerë të veprave të prodhuara që nga viti 2016, si dhe murale të prodhuara në vend.

Duke zotëruar teknikën e trompe-l'oeil, Sarah Margnetti ka zhvilluar një stil pikture që kombinon iluzionet optike dhe format abstrakte. Të vendosura në murale monumentale, ndonjëherë në pëlhurë, këto motive përfaqësojnë fragmente trupi, më së shpeshti femërore, funksioni i të cilave ndonjëherë devijohet (veshi bëhet trup, trupi tru, etj.) ose shumëfishohet. Ato lindin ose përzihen në elemente arkitekturore ose arredimi të nxjerra nga bota e teatrit (perde, balustrada, kolltuqe etj.) Midis organeve shqisore, veshi është një motiv i përsëritur: ai zhduket në nyjet e drurit të një trompe- l'oeil dekor ose zgjat ornamentin e një oxhaku, shndërrohet në paleta artistike ose zë vendin e syve. Pra, praktika e artistit duket se vlerëson më shumë të dëgjuarit sesa të flasë apo të shohë, të luajë dhe të pengojë motivet tradicionale të historisë së artit, veçanërisht atë të trupit femëror.

Kuratorja e ekspozitës: Nicole Schweizer, kuratore e artit bashkëkohor