KALËRIMI NË VALËN URBANE

17.03.2022 - 05.03.2023

Le Musée Olympique
Riding the Olympic Wave
Riding the Olympic Wave

Do të zbulohet një program i gjerë kulturor që feston futjen e sporteve urbane – skateboarding, surfing, break dancing, ngjitje sportive, stil i lirë BMX dhe basketboll 3x3 – në Lojërat Olimpike.

Ekspozita kryesore eksploron se si këto sporte u bënë pjesë integrale e Lojërave, ndërsa një sërë instalimesh arti festojnë shprehjet e ndryshme kulturore dhe stilet e jetesës që lidhen me praktikën e tyre. Turne me guidë, ngjarje kulturore, një ekspozitë dixhitale dhe shumë të tjera janë gjithashtu në program!