Lozanë, Ekspozita

Ekspozitë e përhershme

Musée Historique Lausanne
Anne-Laure Lechat MHL-photographe
Anne-Laure Lechat MHL-photographe

Thelbësore për të kuptuar historinë e qytetit, ekspozita e përhershme e Muzeut Historik të Lozanës, e inauguruar në prill 2018.

MUZEU HISTORIK LOZANA, muze i qytetit që nga viti 1918.

Me Lozanën, Ekspozitën, MHL tani ju ofron perspektiva të reja! Duke u nisur nga modeli i paçmuar i Lozanës në 1638, ju udhëtoni nëpër historinë e metamorfozave të qytetit, më spektakolare dhe më pak të njohura: nga kulla Bel-Air te panairet letrare, nga turizmi mjekësor te pionierët e aviacionit, nga fabrikat e çokollatës në katedrale, nga robotët te shatërvanët.

Ekspozita disponohet në frëngjisht dhe anglisht.

Një udhëzues audio, për të rritur dhe fëmijë, disponohet në frëngjisht, gjermanisht, anglisht dhe kinezisht dhe stacione për audiencën e re, multimediale ose të shtypur, në frëngjisht dhe gjermanisht.

Mëso më shumë