kafshët e botës

Ekspozitë e përhershme

Musée cantonal de zoologie
Exposition permanente Vitrine des félins M. Krafft MZL
Exposition permanente Vitrine des félins M. Krafft MZL

E frymëzuar nga muzeografia e shekullit të 19-të apo edhe e 18-të, ekspozita e përhershme ka një hijeshi të caktuar, me dritare të vjetra dhe etiketa të shkruara me dorë.

Galeritë veriore dhe jugore

Më e madhja për sa i përket sipërfaqes dhe kafshëve të ekspozuara, kjo ekspozitë paraqet sistematikisht grupet kryesore të kafshëve vertebrore që gjenden në planetin tonë.

U zhduk!

Muzeu ka një koleksion të vogël, por shumë të vlefshëm të kafshëve të zhdukura. Një dhomë u është kushtuar atyre dhe shqyrton kërcënimet aktuale ndaj biodiversitetit dhe mjetet për ta ruajtur atë.

Dhoma krahasuese e anatomisë

I destinuar për arsimin universitar, ky "muze i muzeut" ka pësuar pak modifikime dhe ofron një spektakël mbresëlënës me rreshta kavanozësh, skeletesh dhe përbindëshash me dy koka. Një hapësirë i dedikohet kriptozoologjisë , një degë e biologjisë që studion kafshët për të cilat nuk jemi të sigurt se ekzistojnë. Më të njohurit janë Yeti, Bigfoot ose përbindëshi i Loch Ness.

Turne me guidë sipas kërkesës

Më shumë informacion